Loading...
Montado 2016-12-07T13:24:30+00:00

Project Description

Montado Golf Hotel är ett trevligt, fyrstjärnigt hotell med klubbhuset integrerat i hotellbyggnaden. Några avstånd är det med andra ord inte tal om. Hotellet har fräscha rum med modern inredning. Alla rum har balkong med härlig utsikt över golfbanan och dess natursköna omgivning. Golfbanan på Montado GC är en mycket trevlig bana som garanterat bjuder på många fina golfupplevelser.  

Önskar du koppla bort golfen för en stund finns det givetvis även möjlighet till det. Lissabon, en av Europas charmigaste huvudstäder, ligger inte långt bort. För dig som önskar uppleva ännu mer ligger den charmiga kuststaden Setúbal på behagligt avstånd (10-15 min med taxi). Här hittar du många trevliga caféer och restauranger. Setúbal är dessutom ett mycket välkänt vindistrikt, så något av de lokala vinerna är ett givet val i dryckesglaset.

På Montado möts du av en naturskön bana med gamla ekar, unga olivträd, kastanjeträd och pinjeträd som sträcker sig längs hålen. Marken där golfbanan nu breder ut sig bestod tidigare av vinodlingar, men även idag blir du påmind om att du befinner dig i en region med en gammal vintradition. Flera av hålen kantas av vinodlingar till välkända José Maria da Fonseca, vars vinhistoria började redan 1834 och är idag producenter till några av Setúbals populäraste viner.

Banan invigdes första gången 1992 men har sedan dess genomgått en totalomvandling och återinvigdes i sitt nuvarande utförande 2006. Banan är designad av portugisiske Duarte Sottomayor, som började sin karriär hos den legendariska Robert Trent Jones. Banan inbjuder till stor spelglädje och har blivit utsedd till en av de bästa i hela Lissbonområdet. Här har bland annat Portugisiska Öppna Mästerskapet för herrar gått av stapeln.

Banan är relativt platt och lätt att gå. På Montado är det inte längden som är utmaningen, istället väntar en del smala hål och strategiskt placerade vattenhinder och bunkrar som utmanar ditt spel. Här har du nästan alltid två alternativ till att spela hålen, där det riskablare alternativet medför hårda straff om du missar. Med andra ord passar den såväl hög- som låghandikapparen. Anläggningen bjuder även på ett bra träningsområde där du kan finslipa på tekniken.
Lägg upp din spelstrategi på Montado GC – se hål för hål virtuellt HÄR!

Boka din resa

Montado
16°
mulet
fuktighet 70%
vind 3m/s VSV
H 16 • L 14
19°
Fre
21°
Lör
22°
Sön
22°
Mån
Weather from OpenWeatherMap